Korvauksissa huomioitavaa

Korvauksia maksetaan vain, kun kyseessä on sairaus, raskaus tai synnytys. Jos kyseessä on työtapaturma tai liikennevahinko, niin korvausta haetaan vakuutusyhtiöstä. Jos sinulla on oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus, niin hae korvaus omasta vakuutusyhtiöstäsi.

MATKAKORVAUKSET

Kassa korvaa matkakustannusten omavastuun vain silloin, kun korvausta on saatu ensin sairausvakuutuslain mukaan. Ks. Kelan sivuilta sairastaminen --> matkakorvaukset

LÄÄKKEET

Sopimusapteekeissa saa sairausvakuutuslain mukaan korvattavat sairauden hoitoon tarkoitetut viitehintaiset lääkkeet maksutta esittämällä Kela-kortin ja kassan jäsenkortin. Jos haluaa kalliimman kuin viitehintaisen lääkkeen, maksetaan erotus apteekissa. Rokotuksia ei korvata.

Jos asioit apteekissa, jonka kanssa kassalla ei ole sopimusta, tai olet maksanut omavastuun (ei jäsenkorttia mukana), pyydä apteekkia tulostamaan SELVITYS LÄÄKEOSTOSTA maksukuitin liitteeksi tai tulosta yhteenveto sähköisistä resepteistä kuitin liitteeksi Kanta.fi palvelusta. Selvitys tarvitaan, koska apteekin maksukuitissa ei ole asiakkaan nimeä.

HAMMASHOITO

Hammashoidon etuus lasketaan kalenterivuosittain mukaan lukien suuhygienistin antama hoito. Kuitin maksupäivä ratkaisee minkä vuoden etuudeksi summa lasketaan.

SILMÄLASIT

Silmälaseilla tarkoitetaan sekä sankalaseja että piilolaseja. Silmälasikorvaus on kertakorvaus. Korvauksen edellytyksenä on, että silmälasien linssit on hiottu optisesti näkökykyä korjaaviksi. Mikäli käyttää sekä silmälaseja että piilolaseja, kannattaa harkita kumpaan etuuden käyttää.

Silmälasikorvauksen voi käyttää vaihtoehtoisesti laserleikkaukseen.

HIERONTA, OSTEPAATTI-, NAPRAPAAATTI-, KIROPRAKTIKKOHOITO  

Lääkärin määräys hankitaan ennen hoitoon hakeutumista. Hoidon antaja merkitsee määräykseen käyntipäivät. Korvausta haettaessa kopio määräyksestä lähetetään kassaan maksukuitin kanssa. Maksukuitissa pitää olla asiakkaan nimi.

Huom! Lääkärin määräys on voimassa 1 vuoden. Hoitojen tulee olla annettu ja maksujen suoritettu määräyksen voimassaoloaikana.